PERQUÈ UNA NOVA PERLA PRECIOSA?

Quan vam estrenar "Me llaman Perla Preciosa" aquell 14 de novembre de 2014 en el teatre Bravium de Reus, el personatge era un titella de 1'69 cm d'altura que jo manipulava des de la seva part del darrere com si fos la seva ombra i posava la veu al personatge i cantava les cançons en directe. Amb la "Perla" vam actuar en molts teatres i sales de Catalunya i també per Espanya on potser destacaríem Madrid, València, Saragossa ... Com el personatge parlava en un 98% en castellà això ens va permetre ampliar el circuit de representacions.

Ara hem creat aquesta nova versió on hi ha canvis importants, ara el text passa a ser en català, per tant també la manera d'expressar i procurem explicar la història com en la versió anterior, retocant algun gag i canviant alguna cançó. Però el canvi més important i visible és que eliminem el titella, i el personatge el represento jo mateix directament. Guanyant així agilitat i expressivitat.
Potser molts us preguntareu el per què d'aquest canvi. Doncs el principal motiu és de salut personal. Un problema de capsulitis a l'espatlla fa que el pes del titella i els 60 minuts sense descans que dura l'espectacle siguin un infern. (Ja tenim una edat) No volia renunciar i deixar de gaudir i aparcar aquesta història de la Perla i d'aquí aquesta transformació, aquesta nova versió.
Així que el dia 22 tornem a la nit, a la Nou de Gaià estrenant aquesta versió que des d'ara es diu: "Em diuen Perla Preciosa"



 

Comentaris